FacebookTwitterLinkedIn

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a montat cinci centrale modulare de producere a energiei termice pe amplasamanetul fostei CET Titan, care provizionează aproximativ 200 de blocuri.

”Tot sistemul are o capacitate de 1000 de GCal/h, aducem în plus 60 de GCAl/h, adică un plus de 6%. Concret, pentru 200 de blocuri, care sunt în zonă, energia termică vine numai de la centrala aceasta”, a declarat Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan.

Capacităţile modulare au o putere termică instalată cuprinsă între 30 și 60 gigacalorii pe oră.

Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare ale Termoenergetica (fosta RADET) este de 50 tone/oră.

Această sursă de producere a energiei termice este o soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții de către proprietarul terenului.

CET Titan a fost desființată în 2014, ceea ce a produs un deficit în limentarea cu energie termică a Bucureștiului.

Din 2014 și până acum, zona respectivă era alimentată cu energia termică livrată de CET Sud.

”Strategia de termoficare arată, încă din anul 2017, trei zone deficitare, respective: Titan, Colentina și Aviației. Această centrală de la Titan rezolvă problema blocurilor din această zonă și într-adevăr, îmbunătățește circulația inclusiv pe zona de Colentina”, a afirmat directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu.

Crețu a adăugat că societatea de stat caută în continuare terenuri în zona Colentina și Aviației pentru a putea echilibra rețeaua de termoficare.