Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Tendinţe în tehnologie şi antreprenoriat pe scena principală a How to Web Conference 2014

A fost un an care a stat sub semnul Internet of Things și al diferitelor startup-uri hardware care au prins conectarea „tuturor lucrurilor” la Internet, un an al Bitcoin și alte monede virtuale, al boom-ului jocurilor video pe piața europeană ce a dus la apariția de studiouri independente care dezvoltă jocuri pentru segmentul mobil, online sau social media.
HTW-260

Ca în fiecare din ultimii cinci ani, How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est, analizează în detaliu tendințele din domeniu și le aduce în discuţie alături de invitaţi speciali cunoscuţi pe scena tech globală.

Cea de a cincea ediţie internaţională a How to Web marchează un nou început pentru conferinţă: desfășurată sub sloganul „Tech innovation. New beginnings”, aceasta propune în acest an audienţei un format mai complex, cu un track principal şi alte trei paralele, care abordează în profunzime subiecte specifice.

Scena principală a How to Web va găzdui Future trends & Entrepreneurship track şi va aduce în discuţie impactul noului concept de „internet al lucrurilor” şi oportunităţile de business deschise de acesta, evoluţia şi implicaţiile monedelor virutale, tendinţele viitorului, obţinerea de investiţii sau dezvoltarea de produse tech cu potenţial disruptiv la nivel global.

Despre ce se va discuta pe scena principală a How to Web Conference 2014?

“Living in the mobile future” este tema pe care o va aborda Chris Chabot, inovator şi mentor pentru startup-uri, fost vicepreședinte pentru relația cu dezvoltatorii la Twitter. Acesta a lucrat pe proiecte cheie la Google și Twitter dar nu a încetat să fie antreprenor între job-uri, acumulând o importantă experiență în domeniul social networking.

Florian Meissner, Co-Fondator EyeEm, va vorbi despre „The power of the crowd” şi va aduce în atenţia audienţei rolul comunităţilor şi modul în care se poate construi o comunitate puternică în jurul produsului tău. Toate aceste lucruri având în vedere faptul că startup-ul fondat de el în domeniul fotografiei, EyeEm, înregistrează o creştere spectaculoasă şi are în prezent peste 10 milioane de utilizatori pasionaţi de fotografia cu dispozitive mobile din peste 100 ţări.

Nici industria dezvoltării jocurilor nu putea trece neobservată, având în vedere evoluţia acesteia din ultima perioadă. Jason Dela Rocca, Co-Fondator şi Indie Evangelist Execution Labs, va vorbi despre viitorul industriei de gaming şi, mai mult decât atât, despre cum eşecurile ne ajută să ne asumăm riscuri şi să experimentăm cu tehnologia, modelele de business şi principiile de design.

Un panel special va fi dedicat monedelor virtuale. Alex Barrera (Co-Fondator Press42.com & Tech.eu) va modera discuțiile cu Manuel Heilmann (Co-Fondator & CEO Coinzone, startup care permite utilizatorilor să efectueze tranzacţii cu monede digitale precum Bitcoin) și Lyuben Belov (Managing Partner al fondului de venture capital LAUNCHub Seed & Acceleration fund, pasionat de bitcoin).

Nu în ultimul rând, la capitolul tendințe de urmărit, Dennis Cox, Chief Product Officer IXIA, va vorbi despre aspectele nevăzute ale internetului din perspectiva antreprenorului care a înfiinţat BreakingPoint Systems în 2005, companie care a fost cumpărată 7 ani mai târziu de IXIA pentru 160 de milioane de dolari.

Tendințe și bune practici în antreprenoriat

Ce folos să fii la curent cu toate tendințele din tehnologie dacă nu poți să profiți de ele? Din acest motiv, How to Web Conference 2014 pune în prim plan experiența antreprenorială şi aduce în faţa audienţei experţi cunoscuţi din întreaga lume şi antreprenori care au reuşit să construiască business-uri de succes la nivel global.

Panelul “How hard is hardware?” cu Luka Sucic (Business Development Manager & Evangelist al programului de accelerare hub:raum) și Ze Pinto Ferreira (Co-Fondator & CEO FNV Labs, dezvoltatorii Mellow, prima maşină de gătit sous-vide controlată prin smartphone) va analiza oportunitățile și provocările pe care le confruntă startup-urile hardware, care au început să fie din ce în ce mai prezente în ultimii ani.

Procesele de business şi raportul optim produs/piaţă (product/market fit) sunt esenţiale pentru a dezvolta o afacere de succes şi a atrage potenţiali investitori. Despre acest lucru va vorbi Carlos Espinal, partener al Seedcamp, unul dintre cele mai cunoscute programe de accelerare din Europa, care aduce în atenţia publicului modalitatea în care ajungi la „product/market fit”.

Doar o parte dintre startup-urile în căutare de investiţii reuşesc să convingă investitorii să le ofere finanţarea necesară. Despre ce caută investitorii la un business şi care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauţi o investiţie vor vorbi Daniel Lynch (partener al 3TS Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii şi venture capital din regiune), Rokas Tamaosiunas (Co-Fondator al programului de accelerare regional Startup Highway) şi Sitar Teli (partener al fondului de investiţii Connect Ventures) într-un panel dedicat planificării procesului investiţional.

Un alt motiv pentru care antreprenorii nu pot lipsi de la How to Web Conference 2014 este aducerea în discuţie a crowdfunding-ului ca alternativă de finanţare. Sean Kane (Co-Fondator şi CEO F6S), Jeff Lynn (Co-Fondator şi CEO Seedrs) şi Dilyan Dimitrov (Co-Fondator al programului de accelerare Eleven) vor dezbate aspectele inovatoare şi cele mai delicate ale acestui tip de finanţare.

Toate acestea sunt completate de o analiză a programelor de accelerare şi a impactului pe care acestea îl au asupra dezvoltării startup-urilor. Jens Lapinsky (Managing Director Techstars), Andrew Shannon (Head of Global Operations Startupbootcamp), Paul Smith (Co-Fondator şi CEO Ignite & Campus North) şi Marvin Liao (Venture Partner 500 Startups) vor prezenta lecţiile învăţate din derularea programelor de accelerare, alături de bune practici şi exemple concrete de succes şi eşec în domeniu.

How to Web Conference 2014 va oferi aşadar o experienţă unică atât antreprenorilor, cât şi tuturor celor interesaţi de tendinţele viitorului în industria de tehnologie. Bilete Very Early Bird începând de la 49 EUR sunt disponibile până miercuri, 22 octombrie, pe site-ul conferinţei, iar anul acesta poţi alege să participi la track-urile care prezintă informaţii relevante pentru tine.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii