Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Tehnologia 5G: Eșecul companiei Nokia în fața Samsung

Firma finlandeză de telecomunicații Nokia a suferit un eșec după ce a pierdut în fața Samsung Electronics care a fost acum desemnată să furnizeze noile echipamente 5G către Verizon în SUA.
nokia

Contractul semnat de Samsung și Verizon este în valoare de 6,64 miliarde dolari. Prin intermediul noii colaborări, Samsung și-a dovedit supremația în fața companiei Nokia, dar și a rivalului său nordic Ericsson, după ce companiei Huawei i-a fost interzis să liciteze pentru instalarea de 5G în SUA.

O purtătoare de cuvânt a Nokia a declarat „Avem un rol critic în activarea rețelelor Verizon 3G și 4G și continuăm să lucrăm cu ele pentru a accelera inovația în 5G. Verzon rămâne unul dintre primii trei clienți globali”.

Marile firme de telecomunicații, cum ar fi Verizon, utilizează mai mulți furnizori pentru construirea diferitelor părți ale unei rețele, cu contracte radio care reprezintă o mare parte a cheltuielilor.

Janardan Menon, analist Liberum, a declarant că pierderea acestui contract ar putea afecta capacitatea Nokia de a investi în tehnologie la același ritm ca și concurența sa, iar rivalul Ericsson ar putea chiar să-și crească cota la Verizon. Liberum are un rating „hold” pe acțiunile Nokia. Acțiunile Nokia au scăzut în iulie, când firma de brokeri JPMorgan a declarat că Verizon își va reduce dependența de Nokia, ca furnizor principal de RAN (rețea de acces radio) în viitor și se va îndrepta către Samsung.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii