FacebookTwitterLinkedIn

După ce grupul francez de comunicare Publicis a devenit partenerul în acte cu Teddy Dumitrescu, în toamna anului trecut, antreprenorul român n-a avut timp să-şi savureze victoria. De atunci a fost prins cu reorganizarea grupului său de comunicare. Marea noutate a parteneriatului cu francezii este înfiinţarea companiei Grupul Publicis Communication Services Bucureşti, care a devenit operaţională la începutul lunii octombrie 2010. Aceasta a preluat toţi clienţii de până atunci ai agenţiilor Publicis SRL, Focus Advertising şi Music Promotion (Publicis Events). Publicis Communication Services oferă servicii de comunicare integrată convenţionale (ATL) şi neconconvenţionale (BTL), servicii digitale şi de PR. Teddy Dumitrescu deţine 49% din această agenţie, în timp ce restul participaţiilor aparţin francezilor de la Publicis Groupe Holdings BV. (De remarcat că această reţea este prezentă şi în acţionariatul agenţiei Leo Burnett & Target.) În intervalul 2010-2011, Publicis Communication Services a câştigat clienţii Bilbor, Microsoft, JTI (Winston), Ursus Breweries – Ursus şi Stejar.

Vechea firmă Publicis SRL, pe care Teddy Dumitrescu a operat în anii din urmă, a fost redenumită Red Lion Advertising şi oferă aceleaşi servicii de comunicare (ATL, BTL, evenimente, digital şi PR). „Numele a fost schimbat pentru a nu crea confuzii între Publicis SRL şi Grupul Publicis Communication Services Bucureşti“, precizează Teddy Dumitrescu. Asociaţii în Red Lion Advertising sunt Teddy Dumitrescu (99%) şi Mioara Tomescu (1%), fost director financiar al grupului Publicis România. În prezent, Mioara Tomescu a preluat alte responsabilităţi în cadrul firmelor la care Teddy este acţionar. Directorul financiar al noii firme Publicis Communication Services este expatul Olivier Brunet. Anul trecut, când Teddy Dumitrescu a bătut palma cu francezii, se vehicula ideea ca agenţia sa de media, Optimedia, să aibă aceeaşi soartă cu Publicis SRL, adică să fie preluată de Publicis Groupe Holdings. În interviul acordat atunci revistei „Forbes România“, Dumitrescu a fost foarte reţinut să comenteze acest subiect. Şi bine a făcut! Tranzacţia n-a avut loc. Acţionarii de la Optimedia au rămas aceiaşi – Teddy Dumitrescu (96,67%) şi Mioara Tomescu (3,33%). Este foarte posibil ca francezii să se fi abţinut de la această achiziţie din cauza crizei accentuate de pe piaţa de publicitate din România.Teddy Dumitrescu mai are participaţii în firmele de comunicare Resource Pharma (vânzare şi marketing de OTC şi suplimente alimentare), Prodecor Advertising (import materiale decor), Horizon Production (tipografie offset, tipar digital, producţie publicitară), Music Promotion (BTL & Events, firmă ce reprezintă Publicis Events), Video & Grafics (producţie video) şi Animation Production (studio de producţie şi post-producţie audio-video).

Se poate spune că asocierea cu Publicis nu l-a trimis pe Teddy Dumitrescu la „culcare“, să se relaxeze pe perna moale a corporaţiei. Dimpotrivă, a avut de lucru în tot acest timp.

Vezi care era averea lui Teddy Dumitrescu în 2010