FacebookTwitterLinkedIn

Târgul de carte de la Frankfurt este planificat ca un eveniment față în față cu formate digitale suplimentare și poate fi adaptat flexibil la pandemie, au anunțat organizatorii de la Frankfurt pe Main. Protecția sănătății pentru expozanți și vizitatori este o „prioritate maximă”, notează Radio România Actualități.

Evenimentele față în față sunt, prin urmare, legate de un concept detaliat de igienă. Este proiectat un design spațios al sălii, cu culoare semnificativ mai largi, pentru a controla vizitatorii.

Dimensiunea minimă pentru standurile expoziționale va fi dublată la opt metri pătrați. Costurile suplimentare asociate sunt finanțate prin programul guvernnului federal intitulat: „Neustart Kultur”.

Toți participanții la târg trebuie să se înregistreze în avans. Numărul vizitatorilor este, de asemenea, monitorizat și controlat, în conformitate cu regulile de protecție împotriva infecțiilor care se vor aplica în octombrie.

„Industria are nevoie de schimb și vizibilitate mai mult ca niciodată”, a declarat Juergen Boos, director general al Târgului de Carte de la Frankfurt. Cu toate acestea, toate evenimentele ar trebui transmise în direct.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Târgul de Carte de la Frankfurt a avut loc complet digital, în octombrie 2020.

Târgul de Carte de la Leipzig planificat inițial pentru luna mai, cel de-al doilea mare eveniment din industria germană, este anulat pentru a doua oară la rând, din cauza pandemiei.