FacebookTwitterLinkedIn

Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. a rămas fără conducere în urma unor decizii luate de ASF în 2020.

Deși Euroins a contestat decizia ASF privind retragerea autorizaţiei conducerii executive de la acea vreme, Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea companiei de asigurări.

“În dosarul 5090/2/2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă acţiunea în care societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare SA a solicitat suspendarea executării Notificării nr. SA-DSC/3296/14.09.2020, care a stat la baza emiterii Deciziei ASF nr. 1137/28.09.2020 privind sancţionarea cu amendă în cuantum de 1.500.000 lei şi dispunerea de măsuri în sarcina societăţii”, se arată într-un comunicat.

În ședința de astăzi, ASF a autorizat-o pe Tanja Blatnik ca Director General al Euroins România. Aceasta a venit în cadrul companiei în noiembrie 2020, pe post de consultant strategic. Cu o experiență de peste 20 de ani în industria asigurărilor, Tanka Blatnik a gestionat și a condus echipe operaționale importante și proiecte inovatoare din Europa Centrală. Înainte de a se alătura Euroins România, Tanja Blatnik a deținut funcția de Director Executiv pentru operațiunile Generali Insurance Slovenia, iar anterior a ocupat aceeași poziție în compania Adriatic Slovenica, a doua cea mai mare companie de asigurări din Slovenia, cu venituri de 300 milioane euro.

Tot în cadrul ședinței, ASF a aprobat și modificarea actului constitutiv ca urmare a majorării capitalului social la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A..