FacebookTwitterLinkedIn

Da, Louis Vuitton este ubicuu, celebra monogramă este peste tot și, în marile capitale europene, de exemplu, cea mai mare îmbulzeală doar la magazinele lor poate fi observată, unde clienții sunt încântați să stea la coadă dacă asta înseamnă că vor pleca de acolo cu poșeta dorită.

Pe de altă parte, Louis Vuitton este și brandul preferat de multe dintre femeile șic, subtile și tăcut-elegante din întreaga lume. Îmi amintesc, la o vizită în Paris, cum am fugit de vânzoleala din buticul Vuitton din Champs-Elysees și am ajuns la magazinul din Saint Germain, unde domnea o atmosferă de eleganță șoptită și unde doamnele din zonă veneau la cumpărături pentru poșete sau accesorii cu stil. E drept că nimeni nu știe să poarte un Neverfull atât de impecabil și aparent neglijent în același timp precum o pariziană prin ale cărei vene curg sute de ani de simț estetic și al modei.

Dar divaghez… Articolul acesta este reacția mea la colaborarea dintre Louis Vuitton și Jeff Koons. A doua colaborare de altfel, prin care Koons transpune, pe modelele Neverfull, seria sa de picturi „Masters“, bazată pe capodopere universale.

Citește și Maison Louis Vuitton – avanpremieră la Place Vendôme

Nu pot spune că îmi place Jeff Koons. Chiar deloc. Și, în teorie, transpunerea nuferilor lui Monet pe o geantă e o idee destul de complicată. Dar, cumva, în practică funcționează foarte bine și, departe de a fi indignată, am admirat imaginile cu această nouă colecție Vuitton. Cred că, deja, experiența autentică Louis Vuitton în calitate de brand mecena dar și curator își spune cuvântul, astfel încât Louis Vuitton Masters navighează lin.  De asemenea, din punctul meu de vedere, atâta vreme cât expui oamenii la cât mai multă frumusețe, mediul în sine este mai puțin important.

În acest caz însă, modelele Neverfull – cu un design pur, curat, aerisit – sunt pânza perfectă pentru reproducerea unei opere de artă (au fost folosite și alte modele – Speedy, Keepall, Neonoe, însă eu cred că cel mai bine se potrivește Neverfull). Apar, într-o premieră absolută, și inițialele lui Jeff Koons (până acum, Louis Vuitton nu a permis vreo modificare a legendarei sale monograme), iar favoritele mele sunt modelele realizate după Monet și Turner. Îmi place și că în interiorul fiecărei poșete a fost imprimată și o minibiografie a pictorului respectiv.