FacebookTwitterLinkedIn

Clienții a sute de bănci din SUA vor putea în curând să cumpere, să dețină și să vândă bitcoin prin conturile existente, a raportat CNBC miercuri.

Sute de bănci s-au înscris pentru a participa la programul demarat de gigantul fintech Fidelity Național Information Services (FIS) și New York Digital Investment Group (NYDIG), firmă de tehnologie și servicii financiare dedicată Bitcoin.

Colaborarea celor două companii „permite băncilor americane să ofere bitcoin în lunile următoare”, a transmis publicația. 

Ceea ce facem este să simplificăm procesul, pentru ca americanii și corporațiile să cumpere bitcoin prin relațiile lor bancare existente. Dacă îmi folosesc aplicația mobilă pentru a face toate activitățile bancare, am capacitatea de a cumpăra, vinde și deține bitcoin“, a declarat Patrick Sells, șeful soluțiilor bancare la NYDIG, adăugând că sute de bănci sunt deja înscrise în program. 

Rob Lee, șeful serviciilor bancare digitale la FIS, se așteaptă ca băncile mari precum JPMorgan Chase și Bank of America să fie supuse presiunii pentru a oferi accesul la criptomonede clienților.

Între timp, unele entități au început să ofere clienților acces la investiții în bitcoin. Morgan Stanley a anunțat în martie că va începe să ofere fonduri dedicate criptomonedelor. De asemenea, Goldman Sachs a spus atunci că va oferi un spectru complet de investiții în bitcoin.