FacebookTwitterLinkedIn

Tesla a modificat data demarării producției de pickup-uri electrice Cybertruck până la sfârşitul primului trimestru al anului 2023, inițial planul de a începe producţia era sfârşitul lui 2022.

Informația a fost oferită de către o persoană familiarizată cu această situație și care a dorit să rămână anonimă. Potrivit acesteia, amânarea acestui proces a fost decisă în condiţiile în care Tesla schimbă caracteristicile şi funcţiile pickup-ului electric pentru a face un produs convingător, pe măsură ce concurenţa pe acest segment se intensifică, notează Reuters.

Până în prezent, compania Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii pe această temă. Tesla, cel mai mare producător de maşini electrice din lume, produce sedanuri electrice şi SUV-uri, a ratat segmentul de camionete – foarte profitabil şi extrem de popular în America.

Din acest punct de vedere, Ford Motor şi Rivian Automotive se află înaintea Tesla în ceea ce privește lansarea pickup-urilor electrice. Mai mult, la începutul acestei luni, oficialii Ford au declarat că producătorul auto se pregătește să-și dubleze capacitatea anuală de producţie pentru pickup-ul său electric F-150 Lightning, la 150.000 de vehicule.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a prezentat vehiculul futurist în anul 2019. Acesta a mai amânat demararea producţiei de la sfârşitul anului 2021 până la sfârşitul lui 2022. Astfel că, Musk a promis că în curând va oferi o foaie de parcurs actualizată a produsului în conferinţa Tesla privind veniturile din 26 ianuarie.