Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Summit UE 2019: Ce scrie în Declarația finală a summitului de la Sibiu

Liderii UE vor discuta la summit despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024
 aboneaza-te
Klaus Iohanis

În ultimii 10 ani, spaţiul comunitar a trecut printr-o criză financiară şi una a imigraţiei, iar summit-ul de la Sibiu va dezbate viitorul Uniunii Europene. Încă nu a încheiat Brexitul şi se confruntă cu ascensiunea formaţiunilor naţionaliste şi euro-sceptice.

Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024 şi vor schimba opinii cu privire la provocările şi priorităţile UE în perspectiva următorilor ani.

Alături de liderii europeni, la o primă sesiune de discuții de la summitul de la Sibiu mai iau parte președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

 12:15 Avionul care transporta delegația Marii Britanii ce participă la summitul de la Sibiu a fost implicat într-un incident, au confirmat oficialii Aeroportului din Sibiu.

 11:45 – Liderii europeni au început să sosească la Sibiu. Au ajuns deja cancelarul german Angela Merkel, premierul Ungariei, Viktor Orban, și președintele Franței, Emmanuel Macron.

 11:30 – Premierul Viorica Dăncilă a încercat, fără succes, să obțină o invitație la Sibiu, unde sunt reuniți toți liderii Europei, dacă nu la Summit-ul informal al Consiliului European, măcar la o întâlnire neoficială cu șefii socialiștilor europeni sau o bilaterală cu un alt șef de guvern mai apropiat de Executivul de la București, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD.

Ce scrie în Declarația finală a summitului de la Sibiu

-În curs de actualizare-

Declarația conține 10 puncte, 10 promisiuni față de cetățenii europeni. Se vorbește de apărare comună, dar în același timp, liderii europeni se angajează să protejeze „modul de viață european, democrația și statul de drept”.

Înainte de summit va exista și o reuniune a liderilor Partidului Popular European, la care participă și președintele Klaus Iohannis, care va susține și un discurs, alături de Manfred Weber, care este candidatul PPE pentru funcția de președinte al viitoarei Comisii Europene. Participă la această reuniune și cancelarul german Angela Merkel, și cancelarul austriac, dar lipsește premierul Ungariei, Viktor Orban, potrivit Digi24.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii