FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA SUMMER PLANS viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

Compania de brokeraj bancar, AVBS Credit nu intră niciodată în vacanță. Brokerii de credite AVBS nu sunt angajați ai companiei, ci își desfășoară activitatea în regim de franciză, așadar sunt specialiști în creditare și antreprenori. Prin urmare, programul de lucru și vacanțele sunt stabilite de fiecare broker de credite după bunul plac, însă marele avantaj constă în faptul că rețeaua de puncte de lucru AVBS Credit, prezentă în peste 20 de orașe din România, este atât de mare încât chiar dacă un broker de credite este în concediu, la dispoziția clienților rămân mulți alți intermediari de credite.

Cât despre întrebarea „mai este vreme de vacanțe”, indiferent cât de provocatoare sunt vremurile pe care le trăim, este sănătos să ne alocăm o parte din timp și din resurse pentru momente benefice de relaxare și odihnă. Doar astfel vom putea depăși obstacolele și vom putea evolua în continuare.

Cele mai întâlnire teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările dvs. în următoarea perioadă?

Într-adevăr, trăim o perioadă dificilă, nu putem nega acest fapt, însă chiar dacă inflația și dobânzile creditelor par a fi în plină creștere, misiunea brokerilor de credite AVBS este aceea de a oferi românilor soluții de creditare potrivite situației și contextului lor financiar. Acum, mai mult ca niciodată, ne dedicăm eforturile pentru a identifica și intermedia pentru clienți cele mai ieftine și mai sigure, pe termen mediu și lung, soluții de finanțare. Din ce în ce mai mulți români au înțeles că prin intermediul brokerilor de credite pot pleca acasă cu creditul potrivit!

În prezent, focusul echipei AVBS Credit este de a se concentra în mod special pe ajutorul GRATUIT pe care îl poate acorda românilor cu credite raportate la ROBOR, pentru ca aceștia să scape de povara creșterii acestui indice bancar.

Valoarea ROBOR calculată la 3 luni este de 2 ori mai mare decât era la începutul anului 2022, așadar în ultimele 12 luni, ratele românilor cu credite legate de ROBOR s-au scumpit cu până la 60%. În acest caz, cea mai bună soluție prin care ROBOR este eliminat complet și definitiv din dobânzile acestor credite, conducând la o scădere a valorii ratelor cu până la 30%, este refinanțarea creditelor cu dobânda variabilă raportată la ROBOR în credite cu dobândă FIXĂ.

Chiar și creditele Prima Casă pot fi refinanțate în credite ipotecare cu dobândă FIXĂ, care în prezent sunt mai ieftine și mai sigure. De exemplu, în portofoliul AVBS Credit se regăsesc oferte de credite ipotecare cu dobânzi fixe pe 5, 7, 8, 10, 15 și chiar 30 de ani. Așadar, există soluții pentru ieșirea din panica generată de creșterea ROBOR și de majorarea inflației!

Ce vă îngrijorează, pentru perioada următoare, în domeniul / sectorul în care activați?

În ciuda faptului că sistemul bancar este unul dinamic, într-o continuă schimbare, din experiența noastră de peste 15 ani de intermediere bancară, am constatat că pentru fiecare măsură nou-implementată, mai mult sau mai puțin drastică, insituțiile financiare pun la dispoziția populației oferte de creditare prin care să mențină un flux optim de creditare. În portofoliul nostru se regăsesc campanii de creditare cu dobânzi mai mici decât marja standard practicată în piață. Când o bancă majorează o dobândă, o altă bancă decide să relaxeze costurile sau criteriile de eligibilitate ale clienților. Astfel funcționează lucrurile în sistemul bancar.

Brokerii de credite AVBS colaborează cu mai mult de 30 de bănci și IFN-uri din România, așadar paleta noastră de credite este foarte variată. Astfel pot corela brokerii de credite ofertele de creditare ale finanțatorilor cu profilurile clienților, rezultând o creditare potrivită, avantajoasă, sigură și responsabilă atât pentru debitori, cât și pentru creditori.  

Singura îngrijorare, dacă o pot numi astfel, se îndreaptă doar către debitorii care se confruntă cu dificultăți financiare. Pentru ei am un mesaj foarte important: să apeleze la ajutorul gratuit al unui broker de credite înainte de a ajunge în imposiblitate de plată. Putem găsi și intermedia soluții optime de refinanțare pentru a relaxa și ușura situația în care debitorii se află.

Cum arată planurile dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2023?

În 2022, continuăm ceea ce am început încă de la înființarea companiei: creditarea „tailor-made” a clienților noștri. Accelerăm procesul de creditare responsabilă, dedicându-ne în continuare clienților care înțeleg cât de important este să obțină și să beneficieze de creditul potrivit.  

Până la finalul anului 2022, brokerii de credite AVBS vor intermedia pentru români credite de peste 100 milioane de euro, din care circa 75% dintre ele vor fi credite ipotecare. Astfel, vânzările brokerilor AVBS vor fi cu 50% mai mari decât anul trecut și cu 150% mai mari decât au fost în 2020. De asemenea, AVBS Credit va avea în acest an o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane euro. În 2023, dorim să menținem trendul ascendent și suntem convinși că vom avea o creștere notabilă în comparație cu anii precedenți.

Continuăm să încurajăm angajații din sistemul bancar să obțină franciza AVBS Credit pentru a se bucura de puterea, libertatea și frumusețea pe care o conferă adevărata ascensiune în carieră. Prin franciza AVBS Credit, specialiștii din domeniul financiar-bancar cunosc împlinirea de a-și desfășura activitatea într-un mediu roditor, în care posibilitatea de creștere și dezvoltare este nelimitată!