Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Sultanul Hassanal Bolkiah are un palat cu 1.788 de camere și 500 de Rolls Royce-uri

Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah (72 de ani), este cunoscut pentru stilul de viaţă opulent pe care îl are. Bolkiah a fost la un moment dat cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la 40 de miliarde de dolari.  Sultanul a cumpărat un palat cu 1.788 de camere şi deține nu mai puțin decât 500 de automobile Rolls Royce.

Hassanal Bolkiah s-a născut pe 15 iulie 1946 și a devenit sultan în anul 1967, după abdicarea tatălui său, Omar Ali Saifuddien III. Bărbatul a studiat la şcoala gimnazială The Victoria Institution, în Malaezia, iar după ce şi-a încheiat studiile, la 19 ani, s-a căsătorit cu verișoara sa, Pengiran Anak Saleha.

Sultanul Hassanal Bolkiah are un palat cu 1.788 de camere și 500 de Rolls Royce-uri

Hassanal Bolkiah a devenit celebru în lume pentru modul în care îşi cheltuie averea de miliarde de dolari. Împreună cu fratele său, Prinţul Jefri, a cheltuit enorm în cazinourile londoneze şi a cumpărat maşini de lux, iahturi şi hoteluri. Sultanul are propria grădină zoologică, în care se află 30 de tigri bengalezi. Palatul său costă 600 de milioane de dolari şi include un garaj cu 800 de maşini. Proprietatea mai este numită și „cel mai mare palat rezidenţial” de Guiness World Records. Hassanal este un mare iubitor al artei, acesta plătind 70 de milioane de dolari pentru un tablou în ulei,  „Fete tinere la pian”, de pictorul francez Pierre-Auguste Renoir, potrivit Business Insider.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii