Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Suedia a înregistrat cel mai ridicat număr de decese pe cap de locuitor din Europa din cauza COVID-19, în ultima săptămână

Suedia, care a optat pentru o strategie mai puţin restrictivă pentru combaterea noului coronavirusului comparativ cu alte state europene, a înregistrat în ultimele şapte zile cel mai ridicat număr de decese pe cap de locuitor din Europa din cauza COVID-19, informează News.ro, conform Reuters.
Suedia

Autorităţile suedeze au menţinut deschise majoritatea şcolilor, restaurantelor şi afacerilor, în timpul pandemiei, notează News.ro.

Deşi numărul deceselor este în scădere, Suedia a consemnat 6,25 de decese la un milion de locuitori pe zi, potrivit mediei aferente unei perioade de 7 zile, între 12-19 mai. Acesta este cel mai ridicat nivel din Europa şi peste cel din Marea Britanie, de 5,75 decese la un milion de locuitori.

Pe parsurul pandemiei, Suedia a înregistrat însă mai puţine decese pe cap de locuitor comparativ cu Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia şi Franţa, ţări care au optat pentru impunerea unor măsuri stricte de distanţare socială, dar mult mai multe faţă de statele vecine Danemarca, Norvegia şi Finlanda.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii