FacebookTwitterLinkedIn

Washington a anunțat că zeci de companii și organizații de business au trimis o scrisoare către membrii congresului SUA prin care li se cerea să emită un proiect de lege care să reducă – sau să pondereze – influența marilor companii din tehnologie, precum  Amazon și Alphabet (compania-mamă a Google).

Săptămâna trecută senatoarea democrată Amy Klobuchar și politicieni din ambele partide au spus că voturile Senatului trebuie să emită o legislație care să prevină platformele Apple și Facebook de la a-și favoriza propriile business-uri.

Companiile care susțin această măsură, dintre care Yelp, Sonos, DuckDuckGo și Spotify, numesc acest proiect de lege “o acțiune moderată și de bun simț țintită direct asupra abuzurilor bine documentate pe care le fac cele mai mari platforme online.”

Alte companii care au semnat cererea sunt Asociația Vânzătorilor Americani de Carte (American Booksellers Association), American Independent Business AllianceInstitute for Local Self-Reliance și Kelkoo Group. 

Cei care se opun măsurii sunt Amazon, Camera de Comerț și alte companii. Susținătorii grăbesc politicienii să treacă proiectul de lege, spunând că acesta va moderniza legile antitrust, așa încât și companiile mai mici vor putea intra în competiție.

Săptămâna trecută Klobuchar a spus că este de părere că sunt necesare 60 de voturi în Senat pentru a trece la pasul următor. Un proiect de lege similar există și în House of Representatives.

“Nu este nici o surpriză că Yelp și Spotify susțin acest proiect de lege, pentru că este destinat să îi ajute. Însă senatorii ne spun că nu aud de la votanți cereri care să schimbe  Amazon Basics și Google Maps,” a spus într-o declarație Chamber of Progress, care este pro-big-tech.

Giganții din tehnologie au spus că proiectul de lege va pune în pericol produse foarte populare cum sunt Google Maps șiAmazon Basics și că va face mai dificil pentru companii să protejeze securitatea și confidențialitatea datelor utilizatorilor.

Carl Szabo de la NetChoice a spus că presiunea făcută asupra proiectului de lege ca să fie trecut este un semn că acesta nu are suficienți suporteri.