FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul întâlnirii grupului G20, SUA și FMI și-au dat acordul cu privire la o iniţiativă venită din partea preşedinţiei indiene de a reglementa criptomonedele.

Autoritățile indiene au declarat că doresc un efort global colectiv pentru a face faţă problemelor generate de criptomonede precum bitcoin, iar ministerul de finanţe a anunţat că a organizat un seminar pentru statele membre G20, pentru a discuta cum să creeze un cadru comun, transmite Reuters, citată de news.ro.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat pentru Reuters, că este „esenţială” instituirea unui cadru de reglementare puternic, precizând totodată că Statele Unite nu au sugerat nicio interdicţie totală.

„Nu am sugerat interzicerea totală a activităţilor cripto, dar este esenţial să punem în aplicare un cadru de reglementare puternic. Colaborăm cu alte guverne”, a spus Yellen.

Anterior, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, le-a spus reporterilor, după ce a coprezidat o întâlnire cu ministrul indian de finanţe, Nirmala Sitharaman, că interzicerea activelor cripto ar trebui să fie o opţiune.

Guvernul premierului indian Narendra Modi a dezbătut de câţiva ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

Rezerva Bank of India a spus că criptomonedele ar trebui interzise  deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi.