Cautare
, Contributor

IT |
|

SUA a pus sub acuzare şapte persoane pentru hacking

Inculparea acestora face parte din seria măsurilor de combatere a amenințărilor cibernetice provenite din China.
 aboneaza-te
cyber crime agent tesla

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat miercuri, 16 septembrie, că a pus sub acuzare cinci cetăţeni chinezi şi doi oameni de afaceri din Malaezia, transmite Reuters. Ei ar fi fost implicați într-o campanie largă de hacking care a avut că ţintă atât jucători de jocuri video, cât și guverne, scrie news.ro.

Cetăţenii chinezi sunt acuzaţi că au atacat cibernetic peste 100 de companii din Statele Unite şi din străinatate, inclusiv companii de dezvoltare software, producători de computere, provideri de telecomunicaţii, companii de media socială, firme de gaming, organizaţii nonprofit, universităţi, institute de cercetări, precum şi guverne străine, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din Hong Kong.

Ştim că autorităţile chineze trebuie să fie cel puţin la fel de capabile ca autorităţile de aplicare a legii de aici şi din state similare să aplice legile împotriva accesării computerelor. Dar ei aleg să nu o facă”, a spus Jeffrey Rosen, procurorul general adjunct.

Ambasada chineză la Washington nu oferit comentarii, iar Beijingul a negat responsabilitatea pentru hacking în faţa acuzaţiilor autorităţilor americane.

Niciun guvern responsabil nu adăposteşte în mod deliberat infractorii cibernetici care vizează victime din întreaga lume”, a mai spus Rosen.

Alături de presupuşii hackeri, procurorii americani i-au acuzat şi pe doi oameni de afaceri din Malaezia, care au fost acuzaţi că au conspirat cu doi dintre spionii digitali pentru a profita de acesarea unor computere. Potrivit autorităților, perechea a operat printr-o firmă din Malaezia numită SEA Gamer Mall.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii