Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

SUA nu vor participa la summit-ul One Planet

În cadrul Summit-ului One Planet, liderii lumii vor relua discuţiile cu privire la încălzirea globală şi pierderea speciilor.  
impact asupra climei, schimbări climatice

Liderii lumii se vor întâlni să discute despre climă şi protecţia ecosistemului luni, 11 ianuarie, în Franța, potrivit Mediafax.

Vor fi prezenţi Emmanuel Macron, Angela Merkel, preşedintele Naţiunilor Unite, Antonio Guterres şi liderul UE, Ursula von der Leyen, ce vor discuta despre biodiversitate și va fi lansat High Ambition Coalition, un acord global cu 45 de ţări pentru protejarea a 30% din pământ şi oceane până în 2030. 

Statele Unite nu vor participa la summitul de la Paris, urmare a uneia dintre ultimele măsuri luate de Donald Trump ca preşedinte al SUA – retragerea Americii din tratatul de la Paris.  

„Pădurile ard. Oceanele sunt poluate. Dacă nu se face nimic, un milion de specii de animale şi plante or să dispară în următoarele decenii. Pandemia de Covid-19 ne-a mai arătat foarte clar consecinţele distrugerii biodiversităţii asupra sănătăţii noastre, a prosperităţii şi a securităţii colective”, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii