FacebookTwitterLinkedIn

Specialiștii au demonstrat că în unele zone din New York s-a înregistrat o rată de imunitate ridicată în fața Covid-19, de aproape 70%. Această descoperire îi determină pe oamenii de știință să nu mai creadă în posibilitatea unui al doilea val, informează The Telegraph.

New York este printre cele mai afectate orașe din lume de pandemia de coronavirus, înregistrând până în prezent 222.000 de cazuri și aproape 23.000 de decese.

Aproximativ 68% dintre persoanele care au făcut teste de anticorpi la clinică din cartierul Queens au primit rezultate pozitive. La fel s-a întâmplat și în cazul a 56% dintre persoanele testate la o altă clinică din cartierul Jackson Heights.

Rezultatele publicate de compania medicală CityMD și New York Times demonstrează că există o rată mai mare de anticorpi decât oriunde în lume. Următoarea regiune unde a fost înregistrată o rată mare de imunitate la anticorpi este provincia italiană Bergamo, recordul în această zonă fiind de 57%. În clasament, pe următoarea poziție se află stațiunea Ischgl din Austria unde rata de imunitate înregistrată în rândul cetățenilor este de 47%.