Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Studiu: Trei sferturi dintre orășenii români vor să ia o pauză de la mediul online

Trei sferturi dintre românii care trăiesc în mediul urban au recunoscut să sunt dornici de a socializa cu familia, prietenii sau cunoştinţele apropiate, fără a avea aportul tehnologiei.
shutterstock_1739476610

Este concluzia unui studiu de specialitate realizat de iSense Solutions, transmite Agerpres.

Datele cercetării arată că peste jumătate dintre cei chestionaţi (56%) afirmă că doresc să se relaxeze într-o altă manieră decât în faţa device-urilor, în timp ce mai mult de o treime (34%) simt că sunt distraşi de mediul online, iar 31% au experimentat anumite efecte negative ale desfăşurării activitaţii preponderent online, cum ar fi tulburări de vedere sau dureri de spate.

Potrivit studiului, atunci când iau o pauza de la mediul online, românii din mediul urban petrec timp în natură (68%), alături de familie (67%) sau investesc timp în dezvoltarea personal (39%).

Datele centralizate în analiza de specialitate evidenţiază, însă, o creştere a gradului de utilizare a principalelor platforme de interacţiune şi conţinut online, comparativ cu perioada de dinainte de pandemia COVID-19. Astfel, 48% dintre românii din mediul urban declarau, în mai 2020, că folosesc mai mult decât anul trecut aplicaţia WhatsApp, iar tendinţa este similară şi în cazul Facebook (+33%, la nivel comparativ), Google (+34%) şi YouTube (+33%).

În acest sens, românii aleg să rămână conectaţi la anumite device-uri pentru a avea garanţia că sunt mereu la curent cu ultimele noutăţi, iar în topul preferinţelor se află telefoanele şi ceasurile inteligente.

Cercetarea calitativă a fost realizată în decursul lunilor martie – iunie 2020, în comunitatea online iSense Modern Consumers, ce cuprinde 50 de persoane cu vârste între 18 şi 55 de ani, din mediul urban.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii