FacebookTwitterLinkedIn

Un nou studiu international publicat astăzi de BMJ, Nutrition, Prevention and Health și citat de EFE demonstrează că suplimentele de vitamina D nu previn și nici nu tratează Covid-19. Mai mult decât atât, o cantitate prea mare de astfel de suplimente poate fi periculoasă.

Studiul a fost realizat de cercetători din SUA, Europa și Marea Britanie. Cercetătorii au decis să studieze baza științifică a unor afirmații din rapoarte neverificate că doze mari de vitamina D (peste 4000IU/d) pot preveni sau reduce riscul îmbonăvirii de COVID-19 şi trata infecția.

Astfel, au ajuns la concluzia că nu există nicio dovadă care să sprijine teoria că doze mari de suplimente de vitamina D pot fi benefice în lupta contra coronavirus. De asemenea, cercetătoii susțin că nu există o legătură concretă între consumul de vitamina D şi rezistenţa la infecţiile căilor respiratorii, informează Digi 24.

Vitamina D este un hormon produs în mod natural de piele la expunerea la soare şi ajută la reglarea cantităţii de calciu şi fosfat din corp, necesare pentru sănătate mușcilor, dinților și a oaselor.

În perioada izolării, expunerea la soare a scăzut, fiind forțați să rămânem acasă. De aceea, specialiștii sfătuiesc cetățenii să apeleze la suplimentele cu această vitamină, dar doar sub recomandările medicului.