Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Studiu PwC: 85% dintre executivii români sunt optimiști în ceea ce privește evoluția propriei companii, în următorii ani

Aproximativ 85% dintre directorii executivi români sunt optimiști în ceea ce privește evoluția propriei companii, în următorul an și în următorii trei - cinci ani, reiese dintr-un studiu al PwC, realizat la finele anului trecut.
shutterstock-money-bani-Romania-investitii-hartashutterstock_606849020

Mai exact, 38% dintre executivii români văd, în următoarele 12 luni, perspective de creștere a veniturilor companiilor pe care le conduc, în vreme ce 50% se declară oarecum încrezători, reiese din cea de-a VIII-a ediție a raportului „CEO Survey pentru România și Europa Centrală și de Est”, publicat astăzi de PwC.

Pe termen mediu, 44% dintre executivii români sunt foarte încrezători în perspectivele de dezvoltare ale companiilor lor, iar 43% s-au declarat oarecum încrezători.

„Se remarcă faptul că directorii generali români sunt mai încrezători decât omologii lor din regiune pe termen mediu, doar 32% dintre aceștia declarându-se foarte încrezători în perspectivele de creștere ale organizațiilor pe care le conduc în următorii trei ani. Optimismul privind perspectivele de creștere este temperat de amenințările pe care directorii generali le percep la adresa evoluției economiei românești”, au subliniat reprezentanții PwC.

PwC a realizat 1.293 de interviuri cu directori generali din 85 de țări, în perioada august – noiembrie 2017. Pentru a VIII-a ediție a raportului asupra principalelor rezultate pentru România au fost efectuate 68 de interviuri cu directori generali din țara noastră.

Încrederea managerilor români, regionali și globali în creșterea economiei mondiale a crescut semnificativ

De asemenea, directorii generali din România sunt foarte încrezători în privința perspectivelor economiei mondiale în anul 2018. Aproape jumătate dintre cei intervievați sunt de părere că creșterea economică mondială va accelera. La nivelul Europei Centrale și de Est (ECE), situația este oarecum similară, 45% dintre executivii din regiune sunt de părere că economia globală se îndreaptă într-o direcție bună în acest an.

„Entuziasmul directorilor din România cu privire la mersul economiei mondiale este în linie cu cel al omologilor lor globali, care, în proporție de 57%, sunt de părere că creșterea economică globală va accelera, în următoarele 12 luni. Raportat la anul trecut, încrederea executivilor români în mersul economiei globale este cu 11 puncte procentuale mai mare”, au mai spus reprezentanții PwC.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii