FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui studiu realizat de Travelminit, anul acesta minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut. Cu toate acestea, 65% dintre respondenții sondajului au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor.

Se anunță o vară plină pentru jucătorii din industria turismului național, mai ales că, în sfârșit, piața s-a stabilizat, nu mai există incertitudini privind deplasările, iar acest lucru se reflectă în numărul mare de rezervări.

De asemenea, sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță: bugetarii vor avea liber atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. Prin urmare, cei mai mulți dintre ei și-au planificat deja un mini-concediu de cinci zile.

Conform unui sondaj realizat de Travelminit, în care au fost chestionați 200 de români din rândul clienților agenției, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate. Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionați susțin că încă nu au planuri de minivacanță, însă partea bună e că hotelierii încă anunță disponibilități și oferte last minute pentru Rusalii.

De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

În ceea ce privește prețurile, Travelminit anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

„Este primul an când nu mai avem incertitudine în industria turismului, românii pot călători fără restricții, iar această stabilitate în piață se reflectă și în numărul de rezervări, dar și în procesul de rezervare. Turiștii noștri au din nou încredere să-și facă planuri de vacanță pe termen lung și să facă rezervări cu mult înainte de data sosirii pentru a profita de prețuri mai avantajoase, dar și de o varietate mai mare a locurilor disponibile din cadrul unităților de cazare. (…) Așadar, recomandarea noastră este să vă organizați încă de pe-acum concediile, este momentul potrivit pentru a planifica și rezerva o vacanță în România, deoarece unitățile de cazare încă dispun de locuri libere la prețuri rezonabile‟, precizează Török Dóra, manager operațional Travelminit.ro.

Potrivit sondajului realizat de Travelminit.ro, atunci când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari). Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, ce are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 200 milioane de euro și peste 500 de angajați.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziționat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă.