FacebookTwitterLinkedIn

O nouă cercetare realizată la bordul unei nave de croazieră a demonstrat că peste 80% dintre noile cazuri de infectări cu coronavirus erau asimptomatice. Focarul a fost descoperit după ce au fost testați 217 de pasageri. Fiind asimptomatici, toți acești pasageri păreau sănătoși. Cu toate acestea, după testare s-a dovedit că 80% dintre ei fuseseră infectați, informează Mediafax.

Studiul a fost publicat de revista medicală Thorax și arată că este crucială distanțarea socială pentru a preveni o posibilă infectare cu Covid-19. Acest caz descoperit de cercetători pe vasul de croazieră poate indica faptul că numărul actual de cazuri de Covid-19 ar putea fi subestimat de vreme ce există atât de multe persoane asimptomatice.

Nava de croazieră a plecat din Argentina la jumătatea lunii martie și urma să ajungă în Antarctica, iar apoi mai departe spre Insula Georgia de Sud, în Oceanul Atlantic de Sud. Înainte de îmbarcare, toți pasagerii fuseseră verificați și nu existau bolnavi de Covid-19.

Un pasager a făcut febră mai multe zile la rând, alarmând echipajul întregului vas. După alte câteva zile, mai mulți membrii ai echipajului au dezvoltat și ei simptome ale infectării cu noul virus. Când nava a ajuns în Uruguay, 8 persoane au fost transportate la spital. Atunci au fost testate toate persoanele prezente pe navă, la cerința oficialilor din Uruguay.

Medicii au descoperit că din 217 persoane 128 fuseseră infectate, dar doar 24 dintre acestea prezentau simptome de Covid-19. După testare, s-a constat că 104 persoane erau infectate cu noul virus.

În urma acestui studiu, specialiștii recomandă distanțarea socială.