FacebookTwitterLinkedIn

Tendința către o viață sănătoasă este în creștere la nivelul României și este determinată fie de dorința de a înlocui alimentele procesate cu produse bio (43%), fie din dorința de a folosi produse cu ingrediente naturale care nu afectează sănătatea. Este vorba atât despre produse alimentare, cât și despre produse de îngrijire sau curățenie. Printre persoanele dornice de a schimba stilul de viață existent cu unul mai sănătos se numără tinerele mame care încearcă să îi îndrume și pe copii lor către un stil de viață mai sănătos – 38% și persoanele care au avut recent problemă medicală gravă – 20%

83% dintre români pun sănătatea familiei pe primul loc, astfel că aleg produse eco-bio lunar. 66% dintre români sunt interesați în egală măsură de ingredientele produselor alimentare, cât și a celor de îngrijire sau curățenie.

Coșul mediu lunar cu produse eco-bio al românilor este 300 lei și conține produse în următoarele proporții: în 95,5% dintre cazuri – produse alimentare, 46,4% – produse cosmetice, 30,4% – produse de curățenie, iar 12,4% – jucării eco-friendly

65,5% dintre consumatorii români preferă să cumpere produsele eco-bio direct din supermarketuri/hipermaketuri de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 19,3% aleg atât magazinele fizice de profil, cât și magazinele online de specialitate.

Printre produsele alimentare care au fost înlocuite de produsele bio în coșul românilor se numără fructele și legumele (85,5%), dulciurile, snacks-urile și sucurile (76,6%), cereale (55%, paste și sosuri (40%).

Biomania.ro a fost lansat pe piața românească în decembrie 2008 și importă peste 700 de produse, de la  alimente bio pentru copii, cereale bio, băuturi vegetale bio din cereale și soia, sucuri din fructe bio, până la condimente bio, produse de îngrijire corporală bio atât pentru copii, cât și pentru adulți sau produse bio pentru curățenia casei.