FacebookTwitterLinkedIn

Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Forest, a încheiat un parteneriat cu biroul de arhitectură Studio 1408, care se va ocupa de proiectarea unei părți din cele 20 de tipuri de vile ale complexului.

„Abordarea noastră față de acest proiect a vizat durabilitatea, nu numai în ceea ce privește resursele și consumul, ci și din punct de vedere social și cultural, incluzând toate aspectele care contribuie la bunăstarea locuitorilor: densitatea dezvoltării, accesul la spațiul exterior, asigurarea siguranței, intimității și conexiunii la comunitate”, a declarat Diana Bugnariu, Arhitect Studio 1408.

Comunitatea Amber Forest oferă peste 20 de tipuri de vile începând cu 2 dormitoare și 14 tipuri de apartamente începând cu 2 camere, în clădiri joase P+2E+3R. Vilele au fost proiectate de birouri de arhitectură diferite, de la echipa de arhitecți a dezvoltatorului Alesonor, la Studio 1408, ADNBA, Bobotis+Bobotis Architects și Studio A19. 

Locuinţele Amber Forest respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, locuinţele sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic. 

Preţul pentru vilele verzi cu 2 dormitoare care mai sunt disponibile începe de la 212.000 euro plus TVA. Preţul apartamentelor verzi cu 2 camere începe de la 110.000 euro plus TVA. Amber Forest cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită. Peste 350 de locuințe verzi Amber Forest au fost deja vândute.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.