FacebookTwitterLinkedIn

Constructorul Strabag a obținut un nou contract în România și, împreună cu partenerul asociat Geiger, va construi o secțiune de 15,7 km din autostrada A3, între Câmpia Turzii și Chețani, cu o valoare de 85 milioane de euro. Cota de participare a Strabag este de 60%. Construcția va începe anul acesta, iar durata de execuție va fi de 18 luni. 

„Prin acest contract, ne putem consolida și mai mult poziția de lider pe piața din România”, spune Thomas Birtel, CEO al STRABAG SE. „Am construit deja două tronsoane ale A3, iar prin acest proiect vom contribui în continuare la dezvoltarea unei infrastructuri de transport de nivel înalt în România.” 

În 2018, STRABAG a finalizat tronsonul de 10,1 km dintre Ungheni și Ogra, urmat de construcția unui tronson de 9,2 km între Ungheni și Târgu Mureș (finalizat în 2021). În plus, compania construiește o centură ocolitoare de aproape 19 km de la Oradea până la A3, cu un cost de aproximativ 110 milioane de euro.

Licitația a fost lansată în 20.07.2021 și câștigătorul inițial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger, căruia i s-a dat dreptate în instanță. Aceasta este singura verigă lipsă dintre Nădășelu/Cluj-Napoca și Târgu Mureș.