FacebookTwitterLinkedIn

Recentele schimbări de guvernanţă în principalele companii din Franţa au dus la separarea funcţiilor de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, deschizând calea pentru o conducere duală, a declarat Stephane Richard, într-un interviu acordat sâmbătă publicaţiei franceze Journal du Dimanche (JDD), potrivit Reuters.

“Bineînţeles, va fi de competenţa acţionarilor Orange să decidă la momentul potrivit”, a afirmat el. “Aceasta este dorinţa mea deoarece această companie este foarte importantă pentru mine”.

Anul acesta, operatorul de telecomunicații s-a confruntat cu o oprire bruscă a echipamentelor responsabile de direcţionare a apelurilor, împiedicând accesul la numerele de urgenţă şi la liniile fixe. În data de 2 iunie, între ora 18:00 şi miezul nopţii, numeroase servicii de urgenţă au fost greu de accesat în toată Franţa, fapt ce a adus companiei, respectiv conducerii, o presiune suplimentară.

Guvernul francez deţine un pachet de 23% din Orange, fostul France Telecom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume.

În luna iulie, Comisia Europeană a aprobat vânzarea participației de 54% deținută de OTE la Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom), divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România.