FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul auto Stellantis a anunţa că va investi 103 milioane de euro în unitatea sa Szentgotthard din Ungaria pentru a produce din 2026 module cu acţionare electrică (EDM), care vor ajuta producătorul auto să-şi extindă portofoliul de vehicule electrice (EV).

Este a treia investiţie a Stellantis într-o unitate de producţie EDM, după cele de la Tremery-Metz (Franţa) şi Kokomo, Indiana (SUA).

Extinderea uzinei din Szentgotthard, unde se produc motoare cu combustie internă pentru vehiculele Stellantis, va include asamblarea şi testarea de module cu acţionare electrică 3-in-1.

Stellantis va majora anul acesta producţia următoarei generaţii de transmisii electrificate cu dublu ambreiaj (eDCT) pentru maşini hibride şi vehicule hibride plug-in la fabrica sa din complexul Mirafiori (Italia), informează Agerpres.

Investiţiile Stellantis, al treilea producător auto la nivel mondial, vor apropia grupul de obiectivul de a vinde în Europa doar maşini electrice pe baterii până în 2030.

Stellantis a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi deține în portofoliu mărci precum Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo.