FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Echipa SSAT+ nu intră în vacanță, în sensul că nu închidem biroul, ci fiecare își ia concediu după cum are planuri. În arhitectură și în design de interior, proiectele sunt în derulare în tot cursul anului, chiar și vara, iar presiunea timpului este mare, nu întârziem termene limită fără un motiv foarte întemeiat. Avem proiecte în faza de autorizare sau execuție, așa că nu ne gândim să închidem porțile. Nu pandemia ne face să lucrăm în continuare, în ritm susținut, pentru că și în 2020 am avut proiecte, șantiere pe care se lucra intens, am și finalizat un proiect important în toamna anului trecut, The Corner Floreasca-Rahmaninov. Din fericire, în domeniul nostru de activitate, s-a resimțit destul de puțin efectul crizei santiare, am semnat mai puține contracte noi pentru o perioadă, dar am recuperat în acest an.

Certitudini și predictibilitate

Da, avem perspective pozitive pe următoarele 6 luni, chiar un an. Am semnat mai multe contracte noi, așa cum spuneam. Există optimism în piață, economia își revine rapid. În arhitectură, există o inerție mare a proiectelor, ele se derulează pe un an, doi, poate chiar trei, deci evenimentele se resimt ușor întârziat și atenuat. Probabil că în 2022-2023 vom putea vorbi chiar de o creștere a afacerii, dacă ritmul de consum și de investiții se menține.

Îngrijorări

Orice modificare a cadrului legislativ în care ne desfășurăm activitatea ne împiedică să ne planificăm proiectele și să dăm termene realiste clienților noștri. Concret, în ultima perioadă, am avut parte de suspendarea PUZ-urilor de sectoare, în București, și am observat și o ezitare sau întârziere a instituțiilor de stat în a da reacții legate de avizare și autorizare, în contextul în care deja procesul era deosebit de greoi. Ne îngrijorează faptul că acest cadru legal și administrativ nu reușește să țină pasul cu cererea și dezvoltarea orașelor.  Suntem însă optimiști!

Planuri de business

Ne propunem ca 2021 să fie un an de stabilizare, să ne menținem numărul de angajați și cifra de afaceri a anului trecut, de 1,4 milioane de lei, poate chiar să fie în ușoară creștere, avem premise bune pentru asta. De la 2022 avem așteptări mai mari, să creștem echipa proporțional cu volumul de muncă și, implicit, să avem un trend ascendent din punct de vedere financiar.

Vacanță în țară sau străinătate

Plec în vacanța din 2020! Anul trecut, pandemia ne-a dat peste cap planurile: împreună cu mai mulți prieteni am plătit pentru o vilă în Grecia, dar sejurul s-a amânat pentru anul acesta. Așadar, voi merge în Grecia, ca aproape toți cei pe care îi cunosc, dar și în țară. Anul trecut, forțat de împrejurări, nu mi-am luat o vacanță prelungită, ci am plecat în weekenduri în destinații din România. Astfel, am avut ocazia să descopăr multe locuri faine, am făcut drumeții pe munte, am făcut degustări în crame din Buzău, pe Drumul Vinului, am experimentat și glampingul, iar anul acesta aș vrea să repet mai mult experiențe.