FacebookTwitterLinkedIn

Procuratura generală din Texas a acuzat Facebook, parte din noua companie Meta, de încălcarea protecţiei vieţii private prin tehnologia de recunoaştere facială. 

Potrivit autorităților, gigantul de social media a colectat datele biometrice a milioane de persoane fără consimţământul acestora, transmite Reuters.

”Acesta este încă un exemplu al practicilor de afaceri înşelătoare ale Big Tech şi trebuie să înceteze. Voi continua să lupt pentru confidenţialitatea şi securitatea texanilor”, a declarat procurorul general Ken Paxton.

Procurorii acuză Facebook că obţine informaţii biometrice din fotografii şi videoclipuri încărcate de utilizatori, însă fără consimţământul acestora, și că dezvăluie informaţiile şi nu le distruge într-un timp rezonabil.

”Aceste pretenţii sunt lipsite de fundament şi ne vom apăra cu putere”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Procesul, care a fost intentat la o curte de stat din Marshall, Texas, spune că 20,5 milioane de texani au un cont pe Facebook. ”Amploarea abaterii Facebook este uluitoare. Facebook a colectat în mod repetat identificatorii biometrici ai texanilor, fără consimţământ, nu de sute, mii sau milioane de ori, ci de miliarde de ori”, se afirmă în plângere.