FacebookTwitterLinkedIn

Statele Unite sunt îngrijorate că Rusia ar putea amplasa armament nuclear mai aproape de centrul Europei, în Belarus, în urma unui proiect de reformă constituțională promovat de președintele Lukașenko, informează Radio România Actualități.

Surse din Departamentul de Stat al SUA susțin că schimbările constituționale ar permite staționarea forțelor nucleare și convenționale, iar manevrele ruso-belaruse anunțate marți de autoritățile de la Minsk ar putea prevesti o prezență militară permanentă a Rusiei pe teritoriul aliatului său estic, notează RRA.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a vorbit despre o situație extrem de periculoasă și a spus că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment.

În discuția sa cu Antony Blinken, şeful diplomaţiei ruse a reafirmat că este imperativ – subliniază Ministerul rus de Externe – ca Washingtonul să prezinte în cel mai scurt timp pe hârtie comentariile sale pe articole la propunererile Rusiei privind garanțiile de securitate formulate în proiectele de tratate cu Statele Unite și NATO.