Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a decis să retragă Statele Unite de la negocierile cu oficialii Uniunii Europene referitoare la taxarea servicilor digitale, după ce nu au reuşit să obţină niciun fel de progres, a declarat reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer, citat de Reuters și preluat de News.ro.
 aboneaza-te
casaalba-1440057835

Robert Lighthizer le-a spus parlamentarilor din SUA că el încă crede că este necesar un regim internaţional pentru impozite, dar că discuţiile cu ţările europene nu s-au dovedit fructuoase.

„Nu făceam niciun progres, iar secretarul a luat decizia că, mai degrabă decât să eşueze de la sine, mai bine să spunem că nu mai suntem implicaţi în negocieri”, a spus el în timpul unei audieri în comisia pentru fiscalitate.

Lighthizer a lansat în această lună investigaţii pentru a determina dacă taxele pe servicii digitale care sunt adoptate sau luate în considerare de 10 ţări – Austria, Brazilia, Republica Cehă, Uniunea Europeană, India, Indonezia, Italia, Spania, Turcia şi Marea Britanie – reprezintă practici comerciale neloiale. Dacă se va constata acest lucru, guvernul SUA ar putea impune noi tarife.

Washingtonul a iniţiat anterior acţiuni împotriva Franţei pentru taxa pe servicii digitale, dar ulterior Franţa a fost de acord cu suspendarea colectării, în timp ce ţările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) au elaborat o abordare mai standardizată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii