FacebookTwitterLinkedIn

Startup-ul Framey, care construiește o aplicație de socializare pentru pasionații de călătorii, a primit o finanțare de tip Seed de 1 milion de dolari de la ICE Capital din Dubai și susținută de fondul de investiții JECO Capital din România.

Compania, fondată în 2019 de cei doi antreprenori români, își propune să schimbe modul în care utilizatorii își aleg o destinație, inspirându-i pe aceștia, prin imagini, să parcurgă întregul proces al unei călătorii: de la inspirație, planificare, la experiența personală și apoi publicarea imaginilor pentru alți utilizatori.

„Suntem foarte încântați că am închis această rundă de finanțare și suntem optimiști cu privire la capitolul următor deoarece vedem oportunități enorme de creștere. Nu numai că am construit o platformă scalabilă pentru pasionații de călătorii, dar intenționăm să revoluționăm industria turismului, schimbând felul în care oamenii își plănuiesc călătoriile și experiențele”, a declarat Robert Preoteasa, co-fondatorul și CEO-ul lui Framey.

„Ne concentrăm pe impactul pe care îl au imaginile, deoarece credem că acestea îi inspiră pe oameni să descopere și să viziteze noi locuri în întreaga lume. Până în prezent, am primit feedback foarte bun de la testerii beta și de la creatorii cu care am colaborat”, a explicat Alexandru Iulian Florea, co-fondatorul Framey.

Aplicația, ce va fi lansată în această vară, îi va ajuta pe utilizatori să își facă planuri de călătorie, să găsească locuri interesante de vizitat în apropierea lor, să facă poze inedite și să împărtășească momentele frumoase cu alți utilizatori. În cadrul aplicației, utilizatorii vor avea toate instrumentele necesare pentru a planifica un nou itinerariu de călătorie.