Cautare
, Staff

Tech |
|

Start-up-ul UiPath a primit o nouă finanțare serie C în valoare de 225 mil. dolari, fiind evaluat la 3 miliarde de dolari

UiPath, platformă software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), care a devenit primul unicorn românesc în luna martie a acestui an, a primit o nouă finanțare seria C în valoare de 225 milioane de dolari, fiind evaluată la 3 miliarde de dolari.
UiPath Conference

Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanțare Seria A și B, a participat și la runda prezentă.

Compania fondată de Daniel Dines și de Marius Tîrcă a anunțat în iulie că și-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion de dolari la 100 milioane. UiPath are acum mai mult de 1.800 clienți globali și adaugă la această listă 6 noi clienți de tip enterprise pe zi. Compania așteaptă ca venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârșitul anului 2018, în comparație cu finalul lui 2017.

Citește și: Primul unicorn românesc: Cum a reușit un start-up lansat de doi români în 2015 să fie evaluat la 1,1 miliarde de dolari?

“Noi facem posibil un viitor în care angajații oricărei organizații vor putea să automatizeze sarcinile plictisitoare și consumatoare de timp, ceea ce le va permite să se concentreze pe probleme provocatoare, creative. Ne bucurăm de un sprijin puternic din partea clienților, partenerilor și investitorilor noștri pentru a transforma în realitate acest viitor al automatizării. La UiPath suntem motivați de incredibilul potențial al platformei noastre care este vehiculul de transformare al operațiunilor digitale ale clienților noștri prin machine learning și AI”, a spus Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath.

UiPath deține platforma de Enterprise RPA cu cea mai largă rată de adopție, permițând design-ul și implementarea rapidă de roboți software sau “lucrători digitali.”

UiPath plănuiește să folosească finanțarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluții complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în inițiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise și a investi în oportunități de achiziție.

Citește și UiPath deschide al doilea sediu din România, la Cluj-Napoca, după ce a cumpărat o companie de software locală

Compania se așteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajați, o mărire de mai bine de 3 ori a numărului lor în 12 luni și cu operațiuni de business în 30 de birouri din 16 țări.

UiPath a primit finanțări de peste 400 milioane de dolari de la investitori precum care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp și acum Sequoia. UiPath a obținut Seria A în aprilie 2017 cu 200 de clienți și o evaluare de 140 milioane USD. A primit apoi alte 153 milioane USD în martie 2018 cu o evaluare de 1.1 miliarde USD.

 

UiPath are sediul central în New York City și este prezent în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia. Compania este sprijinită de peste 400 milioane USD finanțați de Accel, CapitalG, KPCB, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird, Sequoia Capital și Seedcamp.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii