FacebookTwitterLinkedIn

Cu ajutorul acestor fonduri și cu rundele de investiție ridicate recent, .lumen intenționează să lanseze produsul pe piață și să se extindă la nivel internațional. Pentru a accesa aceste fonduri, .lumen a lucrat cu firma internațională de consultanță CIVITTA.

„Acesta este un rezultat în primul rând al întregii echipe .lumen, al colaborării noastre cu CIVITTA, dar și al României. Am dovedit încă o dată cum creativitatea românească, ajutată de multă ambiție și altruism, poate să fie recunoscută la cel mai înalt nivel inernational. Aceste fonduri dovedesc că România poate, și că România merită”, a declarat Cornel Amariei, tânărul care face parte din generația Forbes 30 Sub 30, CEO-ul și Co-fondatorul .lumen.

Acceleratorul EIC este unul dintre cele mai competitive programe de finanțare la nivel european, unde rata de succes e de 8,1%, iar primele 3 locuri în atragerea de finanțare sunt ocupate de Franța, Germania și Israel, țări cu tradiție în zona de inovare și dezvoltare tehnologică.

Acesta oferă finanțare mixtă pentru startup-uri și IMM-uri, cu granturi de până la 2,5 milioane de euro, combinate cu investiții în capitaluri proprii prin Fondul EIC, cuprinse între 0,5 și 15 milioane de euro. Pe lângă sprijinul financiar, toate proiectele beneficiază de o gamă de servicii de accelerare a afacerilor prin acces la expertiză de vârf, corporații și investitori.

De la lansarea sa, în martie 2021, peste 4.000 de start-up-uri și IMM-uri și-au prezentat ideile.