FacebookTwitterLinkedIn

Suma include realizarea site-ului și investițiile în promovare. Start-up-ul Remote Stories este primul proiect online din România prin intermediul căruia se promovează complet conceptul Remote Work (munca de la distanță) și beneficiile activității profesionale de la distanță atât pentru companii, cât și pentru angajați, dar și pentru freelanceri.

Proiectul Remote Stories va avea o abordare care vizează toate aspectele care definesc conceptul Remote: avantajele pe care le oferă angajaților și angajatorilor, experiențe împărtășite de persoanele care lucrează total sau parțial Remote, podcast-uri, oportunități de joburi Remote, sfaturi pentru munca de la distanță de acasă (Work From Home), sau din alte locații, recomandări pentru locații adaptate activității Remote, adaptarea spațiului de acasă pentru munca Remote, sau tool-uri pentru munca Remote.

De asemenea, în prezent, start-up-ul  lucrează la realizarea unei aplicații software pentru joburi remote. Cele mai recente date eJobs arată că cererea de job-uri la distanță s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și: eJobs: Numărul de joburi remote disponibile s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut

Remote Stories se adresează segmentului Bleisure (Business & Leisure Travel), companiilor 100% remote sau hybride și persoanelor (angajați, freelanceri) care deja lucrează sau urmează să lucreze remote. De asemenea, în cadrul proiectului Remote Stories, fondatoarele organizează workshop-uri online și/sau offline pentru companiile hybride, sau celor care își doresc să devină 100% Remote, care au ca scop creșterea eficienței muncii remote și echilibrului între viața personală și carieră.

Studiile arată că două treimi din angajați sunt mai productivi atunci când lucrează de la distanță. Un sondaj realizat de Connect Solutions în 2019 a raportat că, printre cei care au lucrat de la distanță, atât cu jumătate de normă, cât și cu normă întreagă, 77% persoane au declarat că au fost mai productive atunci când lucrau de la distanță; iar 30% au declarat că au reușit să finalizeze mai multe taskuri în mai puțin timp atunci când au lucrat de acasă.

„Tehnologia avansată permite companiilor să ofere alternative de muncă la distanță. În zilele noastre, munca bună nu se mai întâmplă doar de la 9:00 dimineața până la 17:00 în birourile companiilor. O tranziție-cheie la lucrul la distanță trece de la colaborarea tradițională sincronă la colaborarea asincronă. Pentru acest lucru, companiile au nevoie de tehnologia potrivită care să le permită angajaților să lucreze oricând și oriunde”, spune Amalia Ștefan, cofondatoare a proiectului.

Se estimează că în viitorul apropiat, după trecerea pandemiei, procentul celor care lucrează de la distanță va crește cu 30-50%.

„Remote Work este trendul viitorului. Companiile și joburile din diferite domenii, ca de exemplu tehnologie, telecomunicații, eCommerce, travel etc. vor putea deveni în mare parte hybride sau remote. Piața muncii se va schimba foarte mult în următorii ani datorită tehnologiei, inteligenței artificiale și roboților. Oamenii vor lucra mai mult de acasă, sau de oriunde își doresc și mai puțin de la birou, sau chiar deloc de la birou. În anumite domenii nu se va mai justifica necesitatea unor spații mari pentru birouri. Se estimează că în viitorul apropiat procentul celor care lucrează de la distanță va crește cu estimativ 30-50%”, susține Mara Eliza Barza, cofondatoare.

Pentru început, start-up-ul estimează un trafic de 800-1.500 de utlizatori unici pe zi ai platformei.