FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul local de pavaje Star Stone a finalizat o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție, deservită de o stație de betoane de ultimă generație, cu sistem de dozare a culorilor inclus

Investiția, demarată acum 24 de luni, dublează capacitatea de producție a dalelor de pavaj, la peste 1.200 mp pe zi, anunță compania. Noua linie de producție va genera 25 de noi locuri de muncă, astfel că Star Stone va depăși 200 de angajați la finalul anului, în creștere cu 40% față de anul trecut. 

Producătorul estimează pentru anul în curs o creștere de aproape 30% a vânzărilor de pavaje premium, mizând pe studii care arată că aproximativ trei sferturi dintre români au în plan realizarea unor lucrări de renovare ale locuințelor în următorul an. Compania, ale cărei produse sunt destinate în special sectorului rezidențial, estimează pentru 2022 vânzări de aproape 7 milioane de euro. 

Pe plan extern, compania vizează continuarea consolidării operațiunilor din Ungaria și mărirea echipei, în vederea extinderii activității în Austria, Slovacia și Cehia.

În a doua jumătate a anului, Star Stone va investi în extinderea spațiilor de depozitare, în îmbunătățirea proceselor de logistică și va adăuga noi game de produse în portofoliul său.

Prezentă pe piața din România din 2008, compania a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach.