FacebookTwitterLinkedIn

S&T România va moderniza și actualiza infrastructura de procesare, stocare și software pentru buna funcționare a sistemului ePass. 

La procedură, estimată la 27,75 milioane de lei fără TVA, s-au înscris și Orange România, Flames Data Technologies și Logika IT Solutions. Subcontractanții Orange România ar fi fost Maguay Computers – 55% și Kapsch România – 22%. 

În cazul ofertei S&T România, subcontractant este Oracle România, cu o pondere de 4,2%.

“Sistemul existent a fost implementat în perioada 2009 – 2012 și se apropie de limita tehnologică de exploatare, respectiv prezintă o serie de probleme de funcționare ce necesită o adresare imediată. Considerând complexitatea proiectului și perioada lungă de exploatare în care sistemul a suferit o serie de modificări ale soluției, respectiv probleme curente ce necesită o adresare imediată, obiectivul prezentului proiect îl reprezintă actualizarea tehnologică la ultimele versiuni disponibile și migrarea bazelor de date de producție pe o nouă infrastructură performantă de procesare și stocare date“, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Sistemul informatic de management al documentelor de călătorie, ePass, acoperă integral activitatea de pașapoarte (diplomatice, de serviciu, simple electronice și simple temporare) și titluri de călătorie, desfășurată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe/ Departamentul Consular și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. 

S&T România a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 213,15 milioane de lei și o pierdere de 211.180 lei. La nivel internațional, S&T AG are aproximativ 3.800 salariați și operează în 25 de țări.