Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

S&T România câștigă în fața Orange licitația pentru modernizarea sistemului de emitere a pașapoartelor

S&T România, unul dintre cei mai mari integratori IT&C, a câștigat licitația pentru modernizarea și actualizarea tehnologică a sistemului de emitere a pașapoartelor. Procedura a fost atribuită pentru 21,1 milioane de lei, fără TVA.   
pasaport shutterstock_671153608

S&T România va moderniza și actualiza infrastructura de procesare, stocare și software pentru buna funcționare a sistemului ePass. 

La procedură, estimată la 27,75 milioane de lei fără TVA, s-au înscris și Orange România, Flames Data Technologies și Logika IT Solutions. Subcontractanții Orange România ar fi fost Maguay Computers – 55% și Kapsch România – 22%. 

În cazul ofertei S&T România, subcontractant este Oracle România, cu o pondere de 4,2%.

“Sistemul existent a fost implementat în perioada 2009 – 2012 și se apropie de limita tehnologică de exploatare, respectiv prezintă o serie de probleme de funcționare ce necesită o adresare imediată. Considerând complexitatea proiectului și perioada lungă de exploatare în care sistemul a suferit o serie de modificări ale soluției, respectiv probleme curente ce necesită o adresare imediată, obiectivul prezentului proiect îl reprezintă actualizarea tehnologică la ultimele versiuni disponibile și migrarea bazelor de date de producție pe o nouă infrastructură performantă de procesare și stocare date“, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Sistemul informatic de management al documentelor de călătorie, ePass, acoperă integral activitatea de pașapoarte (diplomatice, de serviciu, simple electronice și simple temporare) și titluri de călătorie, desfășurată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe/ Departamentul Consular și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. 

S&T România a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 213,15 milioane de lei și o pierdere de 211.180 lei. La nivel internațional, S&T AG are aproximativ 3.800 salariați și operează în 25 de țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii