FacebookTwitterLinkedIn

Firma de construcții SSAB AG, care deține capacități de producție a structurilor metalice și prefabricatelor din beton, a obținut anul trecut afaceri în creștere de 599 milioane de lei, în creștere de la 395 de milioane de lei în anul 2022, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor. 

Și profiturile nete au avut o evoluție ascendentă, ajungând la 28 de milioane de lei, dublu față de cei 12 milioane de lei obținuți în 2022. Compania are în jur de 280 de angajați, iar potrivit informațiilor publice, este angajată în lucrări precum construirea noului depozitului logistic Dedeman din Bacău, unde vor lucra cca. 150 de persoane pe tură. Depozit logistic va avea o suprafață construită de 24.000 mp, iar la intrare se va amenaja un sens giratoriu de 1.865 mp. Proiectul este estimat pentru livrare în 2024-2025, arată informațiile de pe site-ul SSAB AG.

Tot constructorul s-a ocupat și de ridicarea magazinului IKEA din Timișoara, finalizat în 2022, iar în prezent, tot la Timișoara, are în lucru proiectul unui magazin Altex, de 4.000 mp. 

Lucrările au început anul trecut și sunt programate pentru a fi finalizate în 2024. 

Tot anul trecut, a fost finalizată o clădire de birouri dedicată Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în București. Aici va funcționa sediul unității naționale a ETIAS (Sistemul European de Informații și de Autorizare privind Călătoriile). Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 27,3 milioane lei, clădire complet dotată, atât cu echipamente tehnice specifice, cât şi cu mobilier. Sursele de finanţare ale proiectului au fost reprezentate de contribuția financiară UE din fonduri europene nerambursabile şi de fonduri alocate de la bugetul de stat.

Sursa foto: SSAB AG

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.