FacebookTwitterLinkedIn

 În urma solicitării adresate Fondului de Urgență pentru Spitale, organizația dotează spitalul cu un laringoscop cu fibră optică, 25 de termometre no touch, echipamente de protecție (mănuși, bonete, botoși, măști) și soluții de dezinfectat, care vor susține 130 de medici și 1.000 de asistente și infirmiere.

Valoarea totală a dotării este de 14.830 Euro, aparatura medicală fiind achiziționată cu sprijinul GSK.

În data de 17 martie, Salvați Copiii a creat Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru protejarea medicilor și pacienților.

Persoanele fizice şi juridice care vor sa ajute pot dona aici sau pe Bursa Binelui aici.

Până în acest moment, 42 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 169.302 de echipamente și materiale medicale indispensabile.

În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

  • -Spitalul Județean Cluj-Napoca – Neonatologie I
  • -Spitalul Județean Cluj-Napoca – Neonatologie II
  • -Spitalul Județean Cluj-Napoca – Secția ORL
  • -Spitalul Grigore Alexandrescu secția ORL
  • -Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare 607.841 Euro, din care, 512.801 Euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 95.040 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Donațiile sunt așteptate în continuare în contul RO43RNCB0071011434790083, online pe site-ul Salvați Copiii și pe Bursa Binelui, dar și prin SMS la numărul 8844 – text SALVEZ – donație lunară de 2 Euro.