Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Spark, serviciul internațional de e-car sharing, vine în România cu o flotă formată în totalitate din mașini electrice

Spark, serviciul internațional de e-car sharing, se va lansa în capitala României cu o flotă formată în totalitate de mașini electrice.  
 aboneaza-te
SPARK Nissan Leaf

Serviciul va fi furnizat sub brandul SPARK de compania nou înființată „Spark Car Sharing SRL”, parte a grupului internațional „SPARK Technologies UAB”, care are sediul în Lituania. Misiunea SPARK este aceea de a oferi soluții de transport la prețuri competitive și eco-friendly.

 

Pe măsură ce nivelul de conștientizare crește în rândul oamenilor și schimbările comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car sharing devine tot mai relevantă. Cererea pentru astfel de servicii și experiența acumulată de succesul SPARK în Lituania și în Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing și în România. Credem că acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta orașele cu dezvoltare rapidă, cum este și cazul Bucureștiului, să devină nu doar mai moderne, ci și să rezolve problemele cotidiene cu care se confruntă fiecare locuitor din marile orașe, cum ar fi traficul îngreunat, poluarea aerului și nivelul de zgomot. Acestea au fost principalele motive care ne-au determinat să găsim o soluție mult mai ecologică și mai rentabilă când am creat SPARK – mașina electrică. Este un vehicul avansat din punct de vedere tehnologic și care va fi utilizat la scară largă de majoritatea populației în viitor. Va deveni o alternativă accesibilă pentru toată lumea care oferă fiabilitate, siguranță și protecție pentru mediu”, declară Nerijus Dagilis.

Spark, serviciul internațional de e-car sharing, vine în România cu o flotă formată în totalitate de mașini electrice

Potrivit unui studiu realizat de Statista, Bucureștiul se află pe locul 11 în topul celor mai congestionate metropole din întreaga lume. Un alt studiu arată că un bucureștean pierde aproximativ 103 ore pe an stând în trafic doar pe traseul de acasă către muncă și înapoi.

Cu cât mai mulți oameni folosesc serviciile de car sharing, cu atât vor fi mai puține mașini în trafic. În medie, o familie nu-și folosește mașina mai mult de 10.000 km/an, în condițiile în care circa 96% din timp mașinile stau parcate. O mașină vine și cu o serie întreagă de taxe și impozite, costuri de mentenanță. Cele mai recente studii de piață arată că utilizarea unei singure mașini a unui serviciu de sharing echivalează cu utilizarea a 14 mașini personale în termeni de trafic, parcări și costuri. În plus, legislația actuală permite utilizarea gratuită a parcărilor publice din București de către cei care au mașini electrice.

În ceea ce privește poluarea, potrivit numbeo.com, Bucureștiul se află pe locul 6 în Europa în ceea ce privește indexul de poluare, iar mașinile se află în top 5 principale surse de poluare în orașe. Prin utilizarea mașinilor electrice, cantitatea de emisii poluate poate fi redusă considerabil, în condițiile în care acest tip de autovehicule nu emit noxe.

Astfel, prin utilizarea serviciilor de car sharing cu mașini electrice contribuim nu doar la reducerea traficului, ci și la reducerea nivelului de poluare din oraș.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii