FacebookTwitterLinkedIn

Echipa de fotbal feminin a Spaniei a învins cu 1 – 0 Anglia în finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, desfășurată în Australia și Noua Zeelandă.

Spania devine a doua țară din lume, după Germania, care a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal atât cu echipa masculină, cât și cu cea feminină. De asemenea, această reușită face ca Spania să fie campioană mondială la feminin la categoriile Under-17, Under 20 și la senioare.

Campioană europeană en-titre, Anglia era favorită înainte de meci, însă Spania a dominat partida, atât la capitolul posesie a balonului, cât și în ceea ce privește șuturile la poartă. Golul marcat în minutul 29 de Olga Carmona a dat aripi echipei La Roja, care și-a permis luxul – sau riscul – de a rata un penalty în repriza secundă.

Ambele echipe s-au aflat în premieră în finala unei Cupe Mondiale și ambele au fost remarcate pentru modul în care au evoluat pe parcursul campionatului. Anglia a pierdut onorabil – o dovedește și mesajul transmis pe X de prințul William „Deși rezultatul nu este cel așteptat, țara este mândră de voi”.

Foto profimediaimages.ro