Dacă ai paste integrale în casă, câteva ciuperci și un zucchini sau dovlecel poți pregăti o mâncare rapidă, sănătoasă și sățioasă.
Ingrediente
300 g spaghete integrale Antonio di Vaio
8 ciuperci champignon medii
1 bucată zucchini
4 căţei usturoi
5 linguri ulei măsline
150 g cașcaval sau parmezan ras
sare, piper
Mod de preparare
Mai întâi, speli ciupercile și zucchini. Ciupercile le tai felii mai grosuţe și le prăjești pe rând în 3 linguri de ulei. După ce ai terminat ciupercile, sotezi și zucchini tăiat cuburi.
Le pui deoparte.
Fierbi spaghetele integrale Antonio di Vaio conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Pui tigaia în care ai prăjit ciupercile și zucchini pe foc, mai adaugi două linguri de ulei, usturoiul pisat, un polonic din zeama în care fierb pastele și lași să fiarbă până scade puţin. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Pui pastele peste sos, adaugi ciupercile și zucchini și amesteci. Le servești calde cu cașcaval ras deasupra.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!