FacebookTwitterLinkedIn

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că CFR Marfă are datorii de aproximativ 4,5 miliarde de lei, în special către ANAF şi CFR Infrastructură. El arată că numai în portul Constanţa au fost identificate 95 de linii de cale ferată şi circa 700 de vagoane abandonate, în unele dintre acestea crescând pomi.

Sorin Grindeanu: „În acest moment compania are datorii de aproximativ 4,5 miliarde de lei, în special la doi şi anume: la ANAF – statul român şi la CFR Infrastructură. Am face o emisiune întreagă să vedem de ce s-a ajuns aici şi de ce în aceşti mulţi ani după Revoluţie s-a ajuns în situaţia dată la CFR Marfă şi nu e singura companie”, conform News.ro, preluat de la B1 TV.

Sorin Grindeanu: „În acest moment, infrastructura rutieră din Portul Constanţa este folosită aproape la capacitate maximă pe ce avem acum, sigur că trebuie să se dezvolte şi ea. (…)

În schimb, pe zona feroviară e folosită undeva la 30-40%. De ce? Am găsit aproape 700 de vagoane care stau unele de zeci de ani abandonate pe liniile respective, sunt 95 de linii de cale ferată nefolosite, în acest moment, în Portul Constanţa, din cauze de acest tip. Explicaţiile sunt multiple.

Pe mine mă interesează să găsesc soluţii. Vreau să vă spun că până astăzi au fost mutate 200 dintre ele, din 700, cele care puteau fi mutate. Au rămas undeva la 500 care, în acest moment din aceste 500 maxim 100 mai pot fi mutate, adică duse în alte depouri. Celelalte aproximativ 400 au crescut pomi prin ele, au crescut pe infrastructura feroviară, e aproape distrusă”.