FacebookTwitterLinkedIn

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat că a semnat un contract finanțat prin PNRR pentru modernizarea infrastructurii feroviare, în valoare de 8,77 miliarde lei, care va asigura banii pentru modenizarea celor 162 de km ai liniei de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad, care face parte din coridorul european Orient/Est Mediteranean.

Sorin Grindeanu: „Am semnat un contract foarte important de finanţare prin PNRR pentru modernizarea infrastructurii feroviare! În valoare de 8,77 miliarde lei, contractul va asigura banii pentru modenizarea celor 162 de km ai liniei de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad. Toate cele 4 loturi ale acestui proiect au deja constructori desemnaţi”, conform News.ro.

Contractele pentru proiectare şi execuţie vor fi semnate după soluţionarea contestaţiilor:

Lotul 1: Caransebeş – Lugoj

Lotul 2: Lugoj – Timişoara Est

Lotul 3:Timişoara Est – Ronaţ Triaj

Lotul 4: Ronaţ Triaj – Arad.

Sorin Grindeanu: „Modernizarea acestei linii de cale ferată, care beneficiază de cea mai mare finanţare prin PNRR, este inclusă în Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare 2020 – 2030. Este un pas extrem de important pentru modernizarea infrastructurii feroviare din vestul ţării, care face parte din coridorul european Orient/Est Mediteranean.”