FacebookTwitterLinkedIn

Sophia Loren și-a întâlnit iubirea vieții, Carlo Ponti, la vârsta de 16 ani. La început, Carlo Ponti era doar un regizor. El s-a ocupat de pregătirea ei profesională: a învățat-o bunele manierele, a ajutat-o să scape de accent, a determinat-o să citească cărți despre artă și a insistat să învețe engleza. El i-a oferit protecție și încredere în talentul său actoricesc. La scurt timp, în ciuda diferenței de vârstă de 22 de ani, cei doi au fost învăluiți de un sentiment puternic. Dragostea i-a ajutat să depășească toate provocările care le amenințau fericirea.

Primul test – căsătoria. Carlo Ponti era deja căsătorit și avea 2 copii. În acea perioadă, divorțul în Italia putea fi obținut doar cu acordul Vaticanului. Pentru că cererea de divorț nu a fost aprobată, cei doi îndrăgostiți s-au văzut nevoiți să plece în Mexic în 1957, unde Ponti a divorțat de soția sa și s-a căsătorit cu Loren. Practic, acum ar fi trebuit să fie fericiți.

Însă, după întoarcerea lor acasă, soții s-au confruntat cu noi probleme. În Italia, căsătoria lor nu a fost recunoscută ca fiind legală. Ponti a fost acuzat de bigamie, iar Lauren de concubinaj. Nici măcar nu aveau dreptul să apară împreună în public. Pentru că n-au vrut să urmeze regulile societății și s-au încăpăținat să-și păstreze relația, Sophia și Carlo au părăsit țara și au trăit în exil mulți ani, timp în care au încercat să-și facă dreptate.

Toate încercările lor au eșuat. Dar, în continuare, nu s-au lăsat bătuți. Cei doi au decis să-şi schimbe cetăţenia pentru ca relația lor să poată fi legalizată. Sophia Loren și Carlo Ponti au emigrat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi. Fosta soție a lui Ponti, Giuliana Fiastri, a trebuit și ea să-și schimbe cetățenia astfel încât divorțul să poată avea loc conform legii. În aprilie 1966, Sophia și Carlo s-au căsătorit din nou, iar de data aceasta căsătoria lor a fost oficială.

În următorii ani, Loren se va afirma din ce în ce mai mult ca o adevărată divă a cinematografiei italiene în lume. Pe lângă cele cinci Globuri de Aur, actrița câştigă premiul Oscar, în 1961, pentru interpretarea din filmul său simbol – La ciociara, de Vittorio De Sica. Sophia Loren a apărut în peste 100 de filme şi emisiuni TV în cele şase decenii de actorie, fiind considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, iar „Empire” a clasat-o pe locul 25 pe lista celor mai bune vedete din istoria filmelor.

În tot acest timp, Sophia Loren nu voia să fie doar soție, ea visa să fie și mamă. Din păcate, nu a fost atât de simplu. Actrița a avut două avorturi spontane, după care s-a hotărât să urmeze un tratament hormonal. Și a meritat.

Sophia Loren a rămas însărcinată la vârsta de 34 de ani. Ca măsură de precauție, medicii i-au recomandat repaus la pat. Ea le-a urmat sfatul și, timp de două luni de zile, a dus un stil de viață liniștit într-o cameră de hotel din Geneva. În data de 29 decembrie 1968 l-a născut pe primul lor fiu, Carlo Ponti Jr. Patru ani mai târziu, pe 6 ianuarie 1973, a venit pe lume și cel de-al doilea copil, Edoardo Ponti.

Carlo Ponti a fost regizor, prieten, iubit, soț și tatăl copiilor frumoasei actrițe, Sophia Loren. El a ajutat-o să devină ceea ce este și, cel mai important, împreună au făcut față tuturor loviturilor primite din partea sorții. Au fost fericiți, s-au iubit cu sinceritate și au rămas unul lângă celălalt o jumătate de secol până în momentul în care, în 2007, Carlo Ponti a murit din cauza complicațiilor pulmonare. Anul acesta și-ar fi aniversat nunta de aur.

Sursă articol și poze:  brightside. me