FacebookTwitterLinkedIn

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software, a închiriat cca 1.000 mp de spații de birouri în clădirea Opera Center One, din portofoliul CA Immo.

Compania fondată de Daniel Ilinca și-a extins echipa de specialiști în urma dezvoltării și listării la Bursa de Valori București, astfel că a decis că are nevoie de un spațiu mai generos, în proximitatea metroului și a Universității Politehnica, unde studiază o parte dintre angajați. Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE, care este la cel de-al doilea deal în proiectul Opera Center în mai puțin de șase luni.

„Echipa noastră este în plină extindere, căutăm în continuare colegi noi și acum avem un argument în plus: un birou aproape de metrou, de universități pentru a facilita participarea la cursuri, dar și de parcuri.”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

În decembrie 2021, Softbinator Technologies s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar în prezent are o capitalizare de piață de peste 70 milioane de lei. În 2022, compania are în vedere deschiderea unui birou în Silicon Valley, Statele Unite și consolidarea parteneriatelor pe piața din Israel, unde domeniul tehnologiei a depășit deja pragul de 20% din contribuția la PIB. De asemenea, compania va continua planurile de extindere în ceea ce privește gama de servicii și produse oferite, prin realizarea de noi tranzacții M&A.

Opera Center One cuprinde 11.900 mp de spații de birouri desfășurate pe opt etaje, și găzduiește chiriași precum NN Lease, GSK Consumer HealthCare, Siemens, DHL Logistics sau DRUID AI, o altă companie din sectorul IT&C asistată în 2021 în procesul de închiriere de către CBRE.

„România oferă în continuare oportunități foarte atractive de extindere pentru companii, începând de la costul și disponibilitatea forței de muncă, până calitatea clădirilor și bugetul necesar pentru spațiile de birouri de clasă A, cu cel puțin 15-30% mai atractiv față de alte capitale europene”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA IMMO România.

În portofoliul dezvoltatorului CA IMMO se află în prezent Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center One, Opera Center OneI, Orhideea Towers și Riverplace.