FacebookTwitterLinkedIn

Societe Generale, al treilea mare creditor din Franța, şi compania americană de gestionare de active AllianceBernstein au lansat oficial societatea lor mixtă pe segmentul „cash equities and equity research”.

Proiectul a fost iniţiat de directorul general al SocGen, Slawomir Krupa, cu puţin înainte de a prelua conducerea băncii franceze, şi face parte din eforturile instituţiei de a ţine pasul cu competitorii mai mari, cum ar fi BNP Paribas în Franţa şi băncile americane Goldman Sachs şi JP Morgan, notează Agerpres.

Societe Generale speră că societatea mixtă o va ajuta să obţină mai mulţi clienţi, în special pe segmentul Ofertelor Publice Iniţiale (IPO), şi să se extindă dincolo de pieţele sale de bază din Europa.

Societatea mixtă se va numi Bernstein, va avea peste 750 se angajaţi şi două entităţi juridice separate, una cu sediul în New York pentru regiunea America şi alta în Londra pentru Europa şi Asia. Robert van Brugge, care anterior a condus divizia de cercetare a AllianceBernstein, a fost numit director general al Bernstein. 

Rivala BNP Paribas a extins în SUA divizia sa de „equity research”, după ce a cumpărat compania Exane în 2021.