FacebookTwitterLinkedIn

Smart Touch Technologies a investit peste 350.000 de euro în dezvoltarea unei platforme care automatizează procesele și procedurile care implică documente. Până la sfârșitul anului, valoarea investiției în acest produs va depăși jumătate de milion de euro, au declarat pentru Forbes România fondatorii start-upului deep tech.

”Principalele probleme pe care automatizarea le abordează direct sunt lipsa forței de muncă și erorile de procesare umană, care generează costuri din cauza calității slabe și a acurateții scăzute a datelor și timpii mari de procesare. Automatizarea inteligentă pe care noi am dezvoltat-o rezolvă aceste probleme”, a declarat Octavian Radu, co-fondator și CEO al Smart Touch Technologies.

Platforma, denumită Apollo, extrage, procesează, validează și face schimb de date între mai multe organizații și sistemele lor în mod automat, aproape instantaneu și cu o acuratețe de până la 99%.

Chiar dacă piața din România este încă la început în privința procesării inteligente a documentelor (Intelligent Document Processing), fondatorii Smart Touch Technologies sunt încrezători că gradul de adoptare a acestui tip de servicii va crește pe măsură ce companiile și organizațiile vor fi tot mai presate de lipsa de personal.

Platforma Apollo se adresează companiilor și organizațiilor medii și mari, care procesează lunar peste 1.000 de pagini de documente.

”Pentru că Apollo este un SaaS, modelul de tarifare este per pagină procesată. În cazul unei companii care procesează minim 1.000 de pagini pe lună, costul lunar pentru utilizarea platformei Apollo este cu mult sub costul total al unui angajat cu salariul minim pe economie”, a precizat Decebal Popescu, co-fondator și managing partner la Smart Touch Technologies.

Obiectivul companiei pe termen mediu și lung este să se extindă și a nivel global, iar în acest sens fondatorii ci poartă discuții ”constructive” cu mai mulți potențiali investitori.