FacebookTwitterLinkedIn

SLS Cargo, operator de logistică și transport deținut de FAN Courier, a inaugurat primul terminal intermodal pe care îl operează exclusiv, în incinta parcului industrial P3 Bucharest A1. Investiția, realizată de SLS Cargo în parteneriat cu P3, în valoare de 1,9 milioane de euro, va crește capacitatea de operare a companiei oferită până acum doar prin intermediul terminalului feroviar de la Buftea. 

În ultimii trei ani, SLS Cargo a acumulat o suprafață totală închiriată de peste 55.000 mp, devenind al doilea cel mai important chiriaș al parcului deținut de P3 Logistic Parks de pe autostrada A1. 

„Noul terminal vine în întâmpinarea nevoii de a identifica soluții pentru numărul mic de terminale feroviare raportat la optimul necesar pentru piața românească”, a declarat Mihai Stoica, Managing Director SLS Cargo. 

Transportul intermodal, considerat tot mai mult o opțiune strategică pentru livrarea de mărfuri la nivel global, presupune utilizarea în mod succesiv a cel puțin două soluții de transport rutier/feroviar/naval în care unitatea de transport intermodal nu se divizează la schimbarea acestora. 

Până la finalul anului în curs, compania estimează că în cadrul SLS Bucharest Intermodal Terminal se va atinge o capacitate de operare de până la 750 de containere lunar, pentru care se vor efectua în medie 4 manevre/container. Lunar, noul terminal va fi tranzitat de 15 trenuri care vor circula tur-retur pe traseul Constanța Port – SLS Bucharest Intermodal Terminal. 

Principalii beneficiari ai mărfurilor transportate vor fi preponderent din zona marilor parcuri logistice din vestul capitalei. Containerele maritime vor transporta bunuri de larg consum, materiale de construcții sau alte materii prime. Noul terminal intermodal oferă un nivel mai ridicat de dinamică datorită scurtării timpilor de operare a trenurilor și de descărcare și livrare către clienți. 

Compania de servicii logistice SLS Cargo a demarat operațiunile în anul 2014. În 2015 a deschis două locații noi în Rădăuți și în Constanța, urmate în anul 2016 de inaugurarea primului depozit SLS Cargo din București. În 2017 s-a deschis primul terminal feroviar în București exclusiv operat de SLS Cargo, iar în 2019, în acționariatul companiei a intrat FAN Courier.

P3 Logistic Parks este un investitor de proprietăți imobiliare logistice europene, cu peste 7,9 milioane de mp de active în administrare și o bancă de terenuri de 1,9 milioane de mp pentru dezvoltare ulterioară.